Behovet av mer utrymme

Det är inte alls ovanligt att det hus man har blir för litet. Behovet av mer utrymme blir allt större. Det kan vara att det tillkommer fler barn i familjen och barnen växer upp och vill ha egna rum. Det går bra att dela rum med ett syskon upp till en viss ålder. 

Ett väldigt bra alternativ är att bygga ett Attefall på tomten. På så sätt så får man ytterligare plats för både gäster och prylar. Dela av byggnaden så en halvan blir förråd och den andra delen blir gäststuga. Alternativt så kanske den äldsta ungdomen i familjen flytta ut till Attefallet då den börja vilja bo själv. Då får man prova på detta innan man skaffar sig något eget. Ett bra första egna boende.

Det behöver inte bli allt för dyrt att bygga ett Attefall, gör man det mesta själv så kan man komma relativt billigt undan och få 30 kvadratmeter extra yta för att bo eller att förvara saker. Kanske man behöver ytan för sin hobby. Då kan denna byggnad bli något väldigt speciellt man går ut till för att hålla på med sitt stora intresse. Målarateljé, binda flugor till flugfisket eller vad man nu håller på med.