Bygg ett hemmaspa

Om ni har en förkärlek för att bada bastu och njuta så kanske det är läge att bygga ett hemmaspa. Istället för att ta utrymme i ert hus så kan vi tipsa om att bygga en bastustuga på tomten. Då dessa inte behöver vara större än 15 kvadrat så behövs inget bygglov för dessa. 

Ni kan med fördel ta er en titt hos Bastukällan som säljer just bastustugor och tillbehör till dessa. Dessa bygger ni lätt själva och det kan ta ett par dagar innan ni kan köra igång bastuaggregatet och få en välbehövlig bastu. Förberedelserna är lika viktigt här som med något annat byggprojekt. Se till att förbereda grunden för er bastu och om ni bygger den fristående så kanske plintar är det som ska grävas ner och ställas i ordning innan ni kan påbörja bygget av er bastu.

Ett annat alternativ är att bygga ett altandäck där ni bygger er bastu. Tänk på att ta till ordentligt om ni i ett senare skede vill komplettera med ett vildmarksbad eller annat spabad. Det kommer garanterat att ställas upp trädgårdsmöbler också som gör att man kan koppla av och njuta efter en skön bastu eller bad. Läget är viktigt och se till att bygga så att ni har eftermiddag och kvällssol där ert trädäck och bastu kommer att stå. Det gäller att däcket blir stabilt och ni kan med fördel förstärka under där bastu och bad kommer att stå med grövre virke.