Bygg ett modernt Attefallshus

Om du har en tomt med ett befintligt bostadshus så kan du utan att ansöka om bygglov bygga upp en byggnad på maximalt 25 kvadratmeter. Det får inte överstiga 4 meter i taknock. Bygg ett modernt Attefallshus och skapa ytterligare bostadsyta eller skapa en härlig oas där ni kan krypa upp i sköna fåtöljer under höstkvällarna. 

Vad ska man välja?

Antingen så väljer ni att rita ert Attefall och uppföra detta själv med lösvirke eller så kan ni välja att köpa byggsats och montera upp detta själv. Det finns olika Attefallshus att välja bland hos Sorselestugan som kan vara värda att titta på. Alla modeller är byggda av Norrländskt timmer och av hög kvalité, en byggnad som kommer att kunna stå emot väder och vind i många år framöver. Det ni behöver göra är att göra en bygg anmälan till din kommun, tänk på att det kan ta upp till tio veckor innan beslutet är taget hos byggnadsnämnden i din kommun.

Inreda Attefallhuset

Ditt Attefallshus kan du inreda exakt som du vill och du bör ta med i beräkningen att byggsatsen från Sorselestugan är en oinredd och oisolerad men det finns tillvalspaket där man kan beställa förutom isolering av väggar, golv och tak även kan beställa takbeklädnad och annat som inte följer med byggsatsen. Kolla upp den modell som ni kanske väljer vad som ingår och komplettera med det som behövs för att huset ska bli komplett färdigt för att inreda med möbler eller vad man nu ska använda sitt Attefall till.

Att tänka på

Vatten, el och avlopp kan kopplas från det befintliga bostadshuset. Kanske det kan vara läge att fundera på solpaneler på er nya byggnad. Det kan vara intressant att se om det går att driva den el som används i Attefall med solenergi. Det går också att maximera huset genom att nytta vinden till att bygga ett sovloft eller att man bygger till en källare. Detta ingår inte i byggarean på 25 kvadrat som endast gäller markplanet. Tänk på att nyttja de möjligheter som man kanske inte vanligtvis tänker på.