Bygga vildmarksbad och bastu

Bad och bastu är perfekta sätt att slappna av. Att bygga detta på tomten är en dröm som många av oss delar och här kommer några tips för den som vill realisera dessa planer.

Kolla upp priser

Priserna för en bygge som detta kan variera en hel del. Men hoppa inte på det absolut lägsta priset bara för att. Tänk på att det alltid finns en koppling mellan pris och kvalitet. Det är också smart att vända sig till seriösa aktörer med lång erfarenhet. Sajter som Bastukällan är en bra plats att börja på.

Bästa platsen på tomten

Det gäller också att granska tomten och se var man kan placera dessa. Utebad ska alltid placeras på en stabil grund då det blir väldigt tungt när det är fullt av vatten. Även små lutningar kan betyda att hela arrangemanget ger vika när det används.

Placeringen bör dock även ta saker som vind och insyn i åtanke. Detta är ju trots allt menad att vara en mer privat stund. Eventuellt kan man även bygga upp ett litet plank som skyddar från den värsta vinden, insynen eller både och.

Dusch med bastun

En mer rejäl bastu kan även inkludera en dusch. Tänk då på att det är miljönämnden i kommunen som beslutar om kraven som ställs på avloppsanläggningar och man behöver även deras tillstånd att bygga till detta.

Välj ett bra aggregat

Bastuaggregatet är kanske den viktigaste delen av allt detta. Detta är vad som gör bastun till en bastu och därför inget man vill snåla med. Att köpa ett ordentligt bastuaggregat som passar för utrymmet och har lång garantitid är alltid rekommenderat.