Ett miljötänk i renoveringen

I dagens moderna samhälle så är det viktigt att vi tänker på miljön då vi bygger och renoverar våra hem. Den vanliga föreställningen är att det spelar inte så stor roll vad lilla jag gör då det är de stora drakarna som smutsar ner vår jord stämmer absolut inte. Om alla drar sitt strå till stacken så kommer vi att kunna förbättra vår miljö.

Det är viktigt att vi tänker oss för i allt som vi gör och om det är dags för en renovering därhemma så kan det vara värt att kolla in sajten: Informationscentrum för hållbart byggande som kommit till för att främja ett hållbart byggande i Sverige. Det är Svensk Byggtjänst som är ett aktiebolag som ägs av kring 30 olika organisationer i branschen som fått uppdraget av Boverket att tillsammans med 5 andra organisationer på ett bra sätt skicka vidare kunskapen om att bygga hållbart.

Det är inte bara stora entreprenadfirmor och hantverkare som bör arbeta miljövänligt utan alla bör på bästa sätt tänka på den miljöpåverkan den renovering man ska genomför blir så liten som möjligt. Vilka material som är bra att välja och hur man bör tänka när det gäller energieffektiviteten i det man bygger. Om vi alla gör vårt yttersta när det kommer till miljön så kommer det att ske en förändring och förhoppningsvis så kan vi se hur miljön förbättras under vår livstid.