Glöm inte bort att inreda hallen!

Inredning är spännande, just för att du kan ta ett annars tråkigt rum och ge det rummet precis den känslan du vill att det ska ha. Det finns många exempel på hur man gett nytt liv till ett gammalt rum, en klassiker är att göra den tråkiga källaren till ett underhållningsrum där hela familjen kan ha roligt. När man letar efter inspiration online så ser man ofta exempel på fina kök, badrum eller sovrum, just hallen tycks ofta glömmas bort. Därför känner vi att det är hög tid att vi pratar om just inredning i hallen och hur du själv kan lyckas med det.

Börja planera

För att underlätta för dig själv så är det en bra idé att börja planera i tid. Tänk efter vad du faktiskt är ute efter, vad är det som saknas i din hall? Det är vanligt att man bara åker till en inredningsbutik eller ett byggvaruhus och köper på sig saker som kan tänkas passa utan vidare eftertanke, då är det lätt hänt att det inte blir som man tänkt sig. Har du tänkt att måla om så börja med det innan du går in allt för mycket på inredningen. När det är gjort så har du en fräsch start, nu är det dags att börja prata inredning.

Funktionalitet

Hallen är inte som alla andra delar av huset, här kommer funktionalitet verkligen spela roll. Är ni flera i familjen så behövs hyllor och lådor för att lättare kunna organisera, vilket i sin tur förhoppningsvis leder till en mindre plottrig hall. Glöm inte heller att avlastningsytor kan underlätta här. Som du säkert känner själv så lägger man gärna ifrån sig saker i hallen, till exempel nycklar och plånböcker. Ett ställe helt dedikerat för exempelvis nycklar kan spara dig både tid och huvudvärk när det är dags att lämna huset.

Belysning

Även om det ligger mycket fokus på just funktionalitet i hallen så betyder det inte att man inte kan ha det fint där. Hallen är det första man ser när man kliver in i ett hus eller en lägenhet, se därför till att den känns välkomnande. Belysningen kan beroende på plats, styrka och färg bestämma stämningen i ett rum.