Inred med belysning

Lamp

Visste du att du kan använda dig av belysning för att inreda? Det är inte bara tända ljus som kan ge en stämningsfull inredning, det finns lampor som gör detsamma. På Leva & Bo får du bra tips om hur du kan inreda med belysning på olika sätt. I ett vardagsrum bör du till exempel ha många olika ljuskällor med olika styrka, då du vistas där ofta. Det kan vara bra både med allmän belysning och riktad belysning, samt några mysiga belysningsalternativ. Även sovrummet bör erbjuda mysig belysning, samtidigt som du behöver bra belysning om du vill läsa innan du sover.

Skapa din egen belysning

Om du vill ha en unik inredning kan du skapa dina egna lampor. Vi i villa tipsar dig om 12 DIY-lampor som kommer göra ditt hem speciellt. När du väljer belysning är det viktigt att du placerar dem på rätt sätt och att du har rätt styrka på ljuskällan. Allmänbelysning är till exempel en taklampa som ger ett bra ljus i hela rummet, medan du kan behöva riktad belysning på ditt skrivbord för att se ordentligt. Mysbelysning kan se ut på flera olika sätt och finns inte direkt till för att lysa upp tillvaron så mycket. Där behöver inte ljusstyrkan vara så stark heller.

Lyxig belysning

LYX Design erbjuder mycket snyggt på nätet. Deras belysning är lyxig och passar in i de flesta hem. Där hittar du golvlampor, bordslampor och taklampor att välja och vraka mellan. Alla gillar vi att känna att vi har det lyxigt hemma och en snygg lampa kan göra stor skillnad för inredningskänslan. Lyxiga lampor behöver inte kosta skjortan heller och ändå kan de ha stor vikt för hur ett rum upplevs. Det är mycket viktigt att belysningen är bra hemma. I köket är det till exempel viktigt att du kan se vad du gör både när du lagar mat och äter.