Köpa och renovera hus i Spanien

Är ni en av de många som drömmer om ett liv i varmare klimat? Kanske det är dags att göra slag i saken, att köpa och renovera ett hus i Spanien. Om ni tidigare har renoverat så vet ni på ett ungefär vad som bör göras för att få till det. Sedan ska sägas att det kanske inte alltid är exakt som här hemma i Sverige. Här får ni tips och råd på vad ni bör tänka på.

Som med det mesta så krävs det planering och än viktigare är det om man köper en bostad i annat land och tänker renovera denna. Det kan finnas en fördel att hyra någonstans att bo under själva renoveringen. Ta kontakt med flyttfirman qpltransport.se som ser till att ert bohag transporteras ner till Spanien. Det blir så mycket enklare att på plats sköta allt som har med renoveringen att göra. Frågan är om hantverkare ska anlitas eller om ni ska renovera allt själva?

Det finns många bra tips på vad man bör tänka på och hur man lägger upp det hela. På aftonbladet.se så finns en artikel serie om hur man lyckas bäst med sin renovering i Spanien. Ett av tipsen är att alltid få ett fast pris på det som ska köpa eller utföras. Ta in fler offerter eller anbud om det är hantverkare som ska anlitas. Detta fungerar lika bra som i Sverige man man vara än så viktigt i ett land som Spanien. Betala aldrig något innan ni gått igenom avtal och annat som kan vara bindande.