Smarta lösningar för hemmet

Om man är trångbodd så gäller det att hitta smarta lösningar för hemmet så man får plats. Både för att kunna leva och bo men också att förvara saker och ting. Det är inte alla som kanske lever i stora hus och lägenheter. Främst kanske studenter kan hitta inspiration och hjälp från denna artikel. Men den kan hjälpa de flesta som anser att de har det för trångt hemma.

Smart inredning

Det bästa man kan göra är att kolla in hur man inreder ett hotellrum. Där är det ”compact living” som gäller och för att se och få inspiration så kan man göra ett besök hos PMI hotellinteriör som har inrett mängder med hotell. De säljer också en väggsäng eller som de säger ett sängskåp där man frigör stora ytor genom att fälla upp sängen mot vägg när den inte används. Kan fungera utmärkt i ett litet sovrum eller i en studentlägenhet.

Smart förvaring

Det gäller också att hitta smarta lösningar med förvaring. Vi har en förmåga att samla på oss saker och dessa behöver lagras någonstans. Det allra bästa är att regelbundet rensa ut saker som man inte har behov av. Sälj eller skänk till behövande. Om det är en takhöjd som klarar ett hyllplan upp mot taket så kan detta vara en bra lösning att få upp saker från golvet. Skaffa backar att packa saker i och använd dessa som underrede till bord eller liknande. Gärna på hjul så dessa enkelt går att rulla undan o så skulle behövas.