Smarta material i hemmet

Ett smart hem består inte bara av lampor som tänder sig själv eller självrengörande ugnar. Det är också vilka material du har använt i inredning och renovering som har betydelse och gör huset smartare och mer hållbart.

Kakel och klinker

Ett av de smartaste och mer hållbara materialen att använda som ytskikt är kakel och klinker. De håller hela din livstid och ger ett ökat värde på huset. En hall eller badrum med klinkergolv är värt mer än plastmattor och klickgolv. Det är också lätt att arbeta med såvida du inte behöver göra alltför avancerade kapningar. Det finns kakel och klinker i alla prisklasser och utseende, du kan förvandla ett badrum till lyxig chic eller sekelskiftesdröm genom att välja rätt typ av färg och utseende. Kakel och klinker är också material som inte är rumsbundna, de passar i alla rum och går att använda med smarta effekter.

Ljuddämpning

Äldre hus och hus nära stora vägar har ofta problem med buller. Det kan också vara lyhört inomhus, varje steg eller nysning hörs i hela bostaden. Ljudnivån utifrån kan vara extra enerverande eftersom du inte kan göra någonting åt det. Men med smarta material i hemmet är möjligt att dämpa nivån och ta bort lyhördheten. Bara en sådan sak som att välja tjocka gardiner med många veck kommer att sänka ljudnivån i själva rummet, perfekt för stora salar och sovrum. Vill du få ned bullret från utsidan ska du välja rätt isoleringsmaterial, återvunnet tidningspapper har en otrolig förmåga att stoppa ljud samtidigt som det är snällare mot miljön.