Sommartid är lika med bygg och renovering

Visst är det så att sommaren är en tid för att hålla på att bygga och renovera, främst utomhus. Under den smällkalla vintern så håller vi gärna till inomhus och fixar och donar. Men så fort snön har smält och solens varma stråla börjar tina upp oss så kommer utomhusperioden för bygg och renovering.

Hur det ser ut för er kan vi inte veta men det vi vet är att altanen är något som många har en önskan om på sitt bostads- eller fritidshus. Man skissar och ritar upp på ett ungefär hur man önskar att altanen ska se ut. Planeringen här är minst lika viktig som för något annat som ska byggas. Det ska stå pall länge och och klara av vinterns snömängder. Det gäller att hitta något passande räcke som ser bra ut mot huset och inte skymmer sikten allt för mycket. Gör en lista på allt som behöver handlas och kolla upp online vad ni kan köpa där först.

Förarbete brukar vara det som kräver mest och det kan kännas lite drygt med allt som aldrig kommer att synas när all trall är skruvad och altanräcket är på plats. Men det måste göras för att få en bra och stabil altan. Om det är bra jordmån som inte skjuter så mycket så kan man med fördel gräva ur för plintar som hela bygget får stå på. Det finns bra ritningar online på altaner som kan göra det hela lite enklare. Det måste säkert anpassas så det går bra emot ert hus.