Vägen till en tidlös inredning

Inredningstrender kommer och går. Vi har alla sett både den ena och den andra trenden dyka upp bara för att försvinna ett säsong senare. Om du föredrar att din inredning ska vara lika aktuell idag som nästa år eller längre, då är du ute efter en mer tidlös inredning. Och här tänkte vi titta på vad som kan hjälpa dig på traven.

Neutrala färger

Färger är något som dyker upp titt som tätt när det kommer till trender. Men vill du inte hålla på att byta ut dominanta färger eller accentfärger allt emellanåt är det neutrala färger du vill satsa på istället. Tekniskt sett är det svart, vit och går som är de neutrala färgerna. Men många räknar även in beige och vissa bruna nyanser när det kommer till inredning. Och när det kommer till detaljer som sådant du pryder väggarna med finns det även tidlöst färgade objekt som kan hjälpa till att sälja konceptet.

Naturmaterial

En annan sak som i stort sett alltid har och troligt kommer fortsätta att fungera är vackra naturmaterial som trä, sten, och till och med glas. Dessa kan ofta åldras med riktig stil och kan matcha mycket annat vi väljer att inreda våra hem med. Naturmaterial har också fördelen att man ofta kan hitta bra hållbara varianter från lokala tillverkare. Vilket ju inte bara är praktiskt, utan även klimatvänligt.

Stilren design

Enkla former och designer är också något som aldrig riktigt går ur tiden. Om du tittar tillbaka på de saker som känns väldigt gammalmodiga eller kanske till och med galet i inredningsväg, är det praktiskt taget alltid de objekt som valt väldigt annorlunda och extrema former och designer. Om du istället håller dig till de mer enkla och stilrena varianterna kommer de nog aldrig kännas som de hör hemma i ett annat årtionde.